Hojski junak Črešnjeva, Škudar bolji od Ralea

Nenad Kovačić

Črešnjevo slavi Sašu Hojskog! U osmini finala je s dva pogotka za preokret od 0:1 do 2:1 protiv Varteks Fotexa bio najbolji igrač u borbi za četvrtfinale (završilo 2:2, Črešnjevo prošlo na penale), u nedjeljnom – novogodišnjem – četvrtfinalu pak je zabio nevjerojatnih četiri(!) u visokoj, 5:1 pobjedi nad Prijateljima Pizzeriom Easy. Nije to doduše bila ni približno lagana pobjeda kao što sugerira rezultat, do sedam minuta prije kraja bilo je samo 1:0 za Črešnjevo. Međutim, kad je Hojski zabio za 2:0 pa pet minuta prije kraja majstorski iz kornera za 3:0, Bednjanci su potpuno pali. Posavec je uspio smanjiti, ali su s nova dva pogotka u zadnjih minutu i pol Hojski i Martin Slunjski potvrdili polufinale.

U drugom, odnosno kronološki prvom četvrtfinalu glavnog, seniorskog turnira, Centar Škudar je s 2:1 slavio protiv Ralea. Nakon 0:0 na poluvremenu, Petar Bočkaj je doveo Zagorce u vodstvo u četvrtoj minuti nastavka, Vincelj zabio pod prečku 10 minuta prije kraja za velikih 2:0, Šafarić je uspio tek smanjiti na konačnih 2:1. Vrhunsku predstavu pokvarili su tek suci Babić i Novosel nevjerojatnom sposobnošću natjecanja u pogrešnim procjenama prilikom (ne)dosuđivanja prekršaja.

I prva dva veteranska četvrtfinala sjajna. Krapinski Saluti Bau, iako bez važnih uzdanica Kosernika i Stresa, taktički je sjajno odigrao protiv bjelovarskog sastava Heba gradnja Invest Nim sport. Dugo su čekali svoju priliku Zagorci, konačno je dočekali u samo jednoj minuti, sredinom drugog poluvremena kad je Goran Družinec zabio dva. Za pokazalo se konačnih 2:0. Identično je slavio i Hudek Trgotrans protiv Lepoglave, momčad iz Biljevca dodatno su pojačali Jakirović i Kovač, a utakmica je također odlučena u drugom poluvremenu. Čak je i vodeći pogodak postignut u istoj, 21. minuti (Čuljak), na konačnih 2:0 rezultat je postavio Čivrag, četiri minute prije kraja.

Drugi dio četvrtfinala na rasporedu je u petak, na blagdan Sveta tri kralja (od 17 sati), u subotu je od 16 sati poluzavršnica, a u nedjelju u isto vrijeme program velikog finala. Ne propustite!

PETNAESTI DAN - NEDJELJA, 01.01.2017. - REZULTATI
(VET) SALUTI BAU (Krapina) – HEBA GRADNJA INVEST NIM SPORT (Bjelovar) 2:0
CENTAR ŠKUDAR (Novi Golubovec) – RALE (Varaždin) 2:1
(VET) LEPOGLAVA - HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) 0:2
PRIJATELJI PIZZERIA EASY (Bednja) – MNK ČREŠNJEVO 1:5


PETAK, 06.01.2017. – ČETVRTFINALE (drugi dio)

RASPORED UTAKMICA
17:00 (VET) VIDEOREHA - IPA ZAGREB / A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO IP
17:40 HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – JELENA TRADE (Subotica Podravska)
18:30 (VET) OPG RADIČEK PETGRAD NT – BILIKUM PETKOM (Varaždin)
19:10 ART METALI JUNAJTED (Varaždin) – MERKAŠ GRADITELJSTVO (Šemnica)