Nove velike pobjede OK Kitro Varaždina, i jedni i drugi na vrhu!

Nenad Kovačić

Još jedan sjajan vikend za varaždinsku odbojku! I odbojkaši OK Kitro Varaždina u Prvoj HOL i odbojkašice istoga kluba u Prvoj B ligi nastavili su svoje pobjedničke nizove, čak su identičnim rezultatom slavili i jedni i drugi – 3:1. Možda veću težinu ovoga puta ipak ima muška pobjeda, budući da je ostvarena u derbiju dviju dosad neporaženih momčadi i još k tome na gostovanju.

Odbojkaši Kitro Varaždina slavili su protiv Medicinara u Zagrebu s glatkih 3:1, možda i lakše od očekivanog. Naime, svaki su dobiveni set dobili bez većih problema, s osjetnom razlikom – poveli su 2:0 s 25:21 i 25:18, onda su trećeg izgubili 17:25, ali i četvrtog opet glatko dobili, 25:20.

Djevojke također protiv Siska nisu (konačno!) svojim navijačima priuštile dramu. Nakon što su „gotovo brendirale“ 3:2 pobjede (pet takvih pobjeda jesenas), ovoga je puta bilo čistih 3:1 za Varaždinke. Međutim, ni ovoga puta nije moglo bez preokreta; Siščanke su prvi set dobile s nevjerojatnih 25:11, a onda su probuđene Varaždinke nanizale tri seta – 25:18, 25:22, 25:15. Pa, kad se već igramo brojkama, od devet ovojesenskih pobjeda čak osam puta su odbojkašice Kitra preokretale rezultat. Nevjerojatno!

Ovom pobjedom Varaždinke su preuzele vodstvo na tablici Prve B lige kao jedina neporažena ekipa u ligi nakon pet kola, a isto su tako i dečki s 4-0 omjerom pobjeda i poraza na vrhu tablice Prve HOL, također jedini bez poraza. Nova iskušenja očekuju ih idućeg vikenda; dečki će biti domaćini Splitu, a djevojke gostovati u Velikoj Gorici.