Kerekešove Krtice do suza nasmijale 250 Varteksovih navijač(ic)a

Nenad Kovačić

U do posljednjeg mjesta popunjenom prekrasnom domu DVD-a Biškupec, u zajedničkoj organizaciji Kerekesh Teatra i Nogometnoga kluba Varteks, odigrana je fantastična predstava „Krtice“ dobro poznatog i višestruko nagrađivanog varaždinskoga glumca Jana Kerekeša. Više od 250 okupljenih navijača i simpatizera NK Varteksa, ali i stvaralačkoga rada obitelji Kerekeš uživalo je u više od sat vremena urnebesnoga smijeha koje je priredio sjajni Jan u ulozi domara NK Žbunja Štefa Radičkog koji bije tešku bitku s krticama u njegovom omiljenom klubu.

Kao i svaki puta, Jan je vrhunskom improvizacijom scenarij same predstave malo promijenio približivši ga samom NK Varteksu, pa smo upoznali i Medveda koji je rastjerao sve pčele iz susjedovog pčelinjaka, također i Vuk-mana kojemu u noćnim utakmicama krenu izbijati dlake (vukodlaka), također i „onog malog Kišića“ koji je došao iz Ludbrega u Varaždin. Upoznali smo i Mamiće i Ćiru Blaževića i brojne druge redovne „goste“ Janovih Krtica, sve do policajca Božija iz Mača, Štefovog brata.

Inače, uoči same predstave odana je minutom šutnje svih okupljenih počast braniteljima koji su pali za slobodu hrvatskoga grada heroja Vukovara, a nakon predstave Janu je predstavnik NK Varteksa Vedran Šalamun darovao klupski dres, kojega Kerekeš junior nije propustio na licu mjesta odjenuti. Odmah po „transferu“ iz Žbunja u Varteks, Jan je i kumovao jednoj budućoj kumskoj vezi; naime službeno je i javno u ime jedne od sudionica ove prekrasne večeri Višnje Jurnjak „zaprosio“ za kumu njezinu prijateljicu Šteficu Sever, na opće oduševljenje svih okupljenih.

Prelijepa sportsko-kulturna večer NK Varteksa i Kerekesh Teatra bila je, kako najavljuju organizatori, tek početak jedne lijepe i trajne suradnje ovih dviju institucija i prepoznatljivih varaždinskih brendova, pa je za vjerovati i očekivati još puno takvih događanja u sklopu njihove zajedničke suradnje.