I NK Varteks sa svojom ekipom na Pan kupu!

Nenad Kovačić

Iako je s 4. prosinca načelno zaključen „kostur" ovogodišnjeg Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu, broj sudionika ipak još uvijek nije konačan. Desetak ekipa je, s obzirom na nešto raniji početak ovogodišnjeg Pan kupa u odnosu na start poznate Kutije šibica, zamolilo za malo „dodatnog vremena" s obzirom da su ovog vikenda tek započeli zimsku malonogometnu sezonu. Tako će konačan broj biti vjerojatno poznat tek na samom ždrijebu, ovog utorka (6. prosinca) s početkom u 19 sati.

Ipak, evidentan je nešto skromniji ovogodišnji interes za nastup na zimskom malonogometnom druženju u Areni, barem kvantitativno. Do nedjelje navečer sudjelovanje su službeno potvrdile 42 ekipe, brojni otkazi pravdani su pomanjkanjem sponzora, ali i još češće igrača za sastavljanje ekipa. Posebice na domicilnom, varaždinskom području. S druge strane, kvaliteta je možda i veća nego ikad. Uz novo ime iz metropole, proslavljeni sastav Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi, iz glavnoga grada dolaze i Big Bang Team, Autopraonica Zagrepčanka, Marin Promet, najavljene su još 2-3 ZG-ekipe. Jaka će biti zagorska scena; iako tamošnjo prvo ime Aso Ponos još nije potvrdio dolazak, u odličnim sastavima dolaze Centar Škudar iz Novoga Golubovca, Graditeljstvo Merkaš iz Donje Šemnice te kod veterana Saluti Bau iz Krapine. Međimurje će opet najkvalitetnije prezentirati Svježa jaja Vuk i MIP Weyland, Koprivnicu Jelena Trade iz Subotice Podravske, a iz susjedne Slovenije dolaze Optika Kiraly (Lendava) i ŠN Zavrč. Prva imena domaće, varaždinske scene i ove bi zime trebali biti Automobil Lončar, Črešnjevo, Art Metali Junajted, vjerojatno i nikad jači Remetinec.

Međutim, zanimljivu ekipu slaže i Nogometni klub Varteks (najvjerojatnije pod imenom Varteks Fotex); uz domaću bazu iz samog viceprvaka MŽNL trebala bi zaigrati i neka dobro poznata nogometna imena. U klubu zasad skrivaju detalje.

Sve u svemu, Pan kup Varaždin će sasvim sigurno još jednom plijeniti pažnju i to već od ove subote (10. prosinca) s početkom u 13 sati pa sve do velikog finala, 8. siječnja. Ne propustite priliku guštati u malonogometnim majstorijama, cijena dnevne ulaznice bit će svega – 15 kuna.