Enes Garibović nakon 18 godina vratio tatino zlato u Varaždin!

Nenad Kovačić

Prije punih 18 godina Varaždin je imao seniorskog prvaka Hrvatske u karateu. Zvao se – Esad Garibović. Punoljetnost je trebala proći da Varaždin ponovno dobije prvaka u elitnoj kategoriji najpopularnijeg borilačkog sporta. Simbolika je potpuna, titulu je u Varaždin vratio tatin sin – Enes Garibović! I dakako, pod trenerskim vodstvom čovjeka koji dobro zna kako je biti najbolji, trenera Karate kluba Varaždin, dakako - tate Esada.

Aktualno seniorsko prvenstvo Hrvatske održano je u Sv. Ivanu Zelini, a osim što je bila velika čast uzeti titulu državnog prvaka koja se toliko čekala, velika je stvar bila i izboriti vizu za Europsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Montpellieru u Francuskoj početkom svibnja. Enes je, zanimljivo, spletom okolnosti nastupio u nižoj težinskoj kategoriji od one u kojoj uobičajeno nastupa, zbog viroze je izgubio koji kilogram i u Zelini je umjesto u „do 84 kg“, nastupio u „do 75 kg“. A, da je uzeti naslov bilo itekako zahtjevno, najbolje govori da je aktualno seniorsko PH okupilo u Enesovoj kategoriji čak šestoricu osvajača europskih i svjetskih medalja.

U prvoj borbi Enes je pobijedio Mislava Hagera iz Karate kluba Pula, u drugoj je bio bolji od Darija Svetića iz KK Samobor), a trijumfom u trećoj borbi protiv Alana Šurbeka (KK Student Zagreb) izborio je finale. Tu je Enes slavio i protiv Gorana Lučina iz splitskog Sokola i potpuno zasluženo odnio seniorsku titulu. Za otprilike mjesec i pol slijedi novi izazov, Francuska zove!