Big Bang, Lončar, Murićevi Prijatelji… - već potvrdili dolazak

Nenad Kovačić

Pri kraju je prvi tjedan prijava na 37. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu, pod nazivom „Pan kup Varaždin 2016.". Podsjećamo, ovogodišnja „zimska čarolija" u Areni uz Dravu održat će se od 10. prosinca aktualne do 8. siječnja dolazeće, 2017. godine.

U prvih šest dana prijava svoje su sudjelovanje potvrdile 24 ekipe, među kojima je ne mali broj dobro poznatih imena. Tako su dolazak potvrdili predlanjski pobjednik i prošlogodišnji finalist Automobil Lončar, kao i njihov stari rival Big Bang Team iz Zagreba, a očekuje se da će u obranu titule krenuti i aktualni pobjednik Podravski list, poznatiji proteklih godina i pod imenima Teatro Sokol, Damaged Jeans itd. Također, sudjelovanje su potvrdile i sjajne međimurske ekipe Svježa jaja Vuk (Čehovec) i MIP Weyland (Pušćine), kao i dva vrsna predstavnika zagorskog malog nogometa, Prijatelji dobro znanog Roberta Murića iz Bednje te Centar Škudar iz Novoga Golubovca. Varaždinske će se snage najviše koncentrirati u redovima Junajteda, aktualnog prvaka Hrvatske u mini nogometu od kojeg se (konačno) očekuje i ulazak u zadnji vikend turnira i borba za titulu; dosad je najveći domet bio četvrtfinale, igrali su ga „junajtedovci" čak tri puta u zadnje četiri godine. Iz Koprivnice pak i ove zime dolazi odlična škvadra Jelena Trade, nakon nekoliko godina izbivanja svojeg će predstavnika imati i CB Majstori iz Sračinca...

U veteranskoj konkurenciji „vrtjet" će se više-manje ista, dobro znana imena. Jedna je nova ekipa najavljena iz Bjelovara, sasvim će sigurno svoje predstavnike imati i Zagreb i Koprivnica i Zagorje i Međimurje, opet su dvije ekipe najavljene i iz susjedne Slovenije. No, za puno osvježenje veteranskog turnira pobrinut će se prva prijavljena ekipa ove godine, dobro poznato ime malonogometnih turnira sjeverozapadne hrvatske – Eurotransporti Kostanjevec. Stariji pratitelji turnira, a posebice zimskih prvenstava Varaždina sjetit će se malonogometnih majstora iz (pretežno) Sračinca koji su redovito igrali završnice, upisali i jedno finale Varaždina u seniorskoj konkurenciji. Dečki su „konačno" postali veterani i odlučili – opet pokazati što znaju.

Ne treba uopće sumnjati da nas čeka još jedno sjajno Zimsko prvenstvo Varaždina. Prijave su do kraja idućeg tjedna, zaključno s nedjeljom, 4. prosinca, a sami turnir Pan kup Varaždin 2016 počet će u subotu, 10. prosinca 2016. godine. Podsjećamo da će se turnir igrati u dvije kategorije, seniorskoj i veteranskoj, pri čemu u kategoriji seniora nema dobnog ograničenja dok je kod veterana minimalna dobna granica 35 (rođeni 1981. godine i ranije). Uz napomenu da svaka veteranska ekipa ima pravo i na jednog mlađeg igrača u prijavi, međutim ne mlađeg od 33 godine (minimalno 1983. godište).

Nagradni fond turnira je 70.000 kuna, pri čemu će seniorskom pobjedniku pripasti najatraktivnija nagrada – 30.000 kuna u novcu, pobjednički pehar i prijelazni pehar Organizatora. Kotizacija za sudjelovanje je kao i prethodnih godina – 800,00 kuna po ekipi, za što su svakoj ekipi zajamčene minimalno tri utakmice turnira.

Kontakt za prijave:
Nenad Kovačić (Spona, tehnički organizator turnira)
091 2566 186 (+385 91 2566 186)
091 4501 729 (+385 91 4501 729)
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Broj žiro-računa za uplatu kotizacija: 2484008 - 1103062817 (RBA).
                                                                   IBAN HR4324840081103062817
                                                                   Poziv na broj: OIB uplatitelja
                                                                   Svrha uplate: ZPV 2016 – naziv ekipe