Unikatni dresovi iz Fotexa za sportaše sa stilom

Nenad Kovačić

U svakoj djelatnosti, pa tako i u proizvodnji sportske odjeće i obuće, tehnološka inovativnost i praćenje modnih trendova igraju veliku ulogu. U Fotexu iz Nedeljanca kraj Varaždina, jednom od vodećih hrvatskih proizvođača sportske odjeće, obuće i opreme, to su na vrijeme shvatili i upravo u segmentu digitalnog tiska „potpisali“ – revoluciju.

 

Naime, dok većina proizvođača, pa čak i onih svjetski priznatih, još uvijek uvelike koristi klasične kombinacije sitotiska na gotove dresove standardnih krojeva i dizajna, u Fotexu su – pomoću specijalnog sublimacijskog printera velikih kapaciteta – u mogućnosti izrađivati sportske dresove „u komadu“, doslovno po principu printa fotografije na platno.

Proces izrade je dakle potpuno obrnut, ne kroje se i ne šivaju dresovi određenog dizajna i kroja, na koje će se naknadno otisnuti brojevi, prezimena, potencijalne reklame i ostali potrebni elementi, već se u Fotexu sve to priprema unaprijed, dizajnira kao „gotova fotografija“ i tada – u komadu – printa na materijal, nakon čega slijedi krojenje. Zahvaljujući tome, moguće je doslovno izraditi sve što naručitelj zamisli što, uz pravu ideju, adekvatan dizajn i primjenu marketinških elemenata, može stvoriti zaista unikatni sportski dres kakav neće moći proći nezamijećen.

Ovakvi su dresovi u startu same izrade nešto skuplji od standardnih (zbog skuplje tehnologije i troškova same izrade), međutim kad se u obzir uzmu i tisak brojeva i prezimena, a pogotovo ako sportaš / klub ima i podosta reklama koje je potrebno otisnuti, ukupna cijena izrade poprilično opada u odnosu na standardni način izrade. I još dobijete dres baš – po vašoj želji.

Želite li stoga i vi primjerak unikatnog dresa koji će adekvatno prezentirati vas, vaš klub, sredinu ili brend koji predstavljate, obratite nam se s povjerenjem. Dodatne informacije zatražite putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili brojeve telefona 091 2566 186 (+385 91 2566 186) ili 091 4501 729 (+385 91 4501 729).