Tomica & Tomica: Beskrajno hvala Nado centru!

Nenad Kovačić

Predstavljali smo već na stranicama ovog portala Nado centar Varaždin, centar zdravlja specijaliziran za probleme s kralježnicom ili probleme koji nastaju kao posljedica teškoća s kralježnicom.

Učestale glavobolje, križobolja, bolovi u kukovima, stopalima ili zglobovima najčešće nastaju upravo zbog iskrivljenosti kralježnice i ostalih nuspojava koje su u izravnoj vezi s nepravilnom kralježnicom (promjena težišta tijela, pognutost ili nagnutost na jednu stranu...).

Sistem rada Nado centra Varaždin bazira se na tzv. dekompresijskoj terapiji kralježnice, odnosno visoko tehnološkom procesu s kompjutorskim praćenjem ključnih parametara, a u smislu opuštanja tetiva, ligamenata i sveza koje spajaju dva, tri ili više kralježaka. Najčešći problemi s kralježnicom nastaju naime kad prilikom mišićnog spazma dolazi do kontrakcije tj. skraćenja mišića kao i tetiva i ligamenata i uslijed toga do smanjenja prostora između dvaju kralježaka. Tu disk više nema mjesta te stražni longitudinalni ligament popušta uzrokujući izlazak diska u spinalni kanal odnosno tzv. discus herniu. I tu nastupa uspješno Nado centar – strogo kompjuterski kontrolirano milimetarski se istežu skraćene tetive i ligamenti, što oslobađa prostor između kralježaka i omogućava disku da se vrati na svoje mjesto. Zapravo – zvuči jednostavno i logično. Međutim, najbolje stvari uvijek i jesu jednostavne, prirodne, logične. Što potvrđuje i „duet“ Tomica, kojima je Nado centar grč na licu zamijenio širokim osmijehom.

- Imao sam strašne bolove u križima, koje pak je pratila bol koja je išla u lijevu nogu. Toliko jaka da sam nesvjesno trup nakosio u kontra stranu, desnu. Posebni problem mi je, opet zbog jakih bolova, predstavljalo ležanje potrbuške. Međutim, nakon samo osam tretmana u Nado centru Varaždin ja sam izravnao trup i normalno spavam na trbuhu. I zaista za Nado nemam drugih riječi nego pohvale i veliku zahvalnost na uloženom trudu – prenosi svoje iskustvo Tomica Bukovac, a slično je i njegovog imenjaka, Tuđana.

- Deset godina imam bolove u križima i u lijevoj nozi, a zadnjih par mjeseci bol je neizdrživa. Već nakon prvog tretmana osjetio sam pozitivne promjene, nakon desetog tretmana svoj sam problem riješio 80%, toliko da mi više nisu potrebni ni analgetici.

Tomica Bukovac i Tomica Tuđan svoje su dugogodišnje naizgled bezizlazne situacije riješili sretnim raspletom. Bez operacije, bez teških lijekova. Dekompresijska terapija kakvu provode u Nado centru Varaždin nije dakako svemoguća, međutim statistike pokazuju da je učinkovitost čak do 86% što je – u zamjenu za operativni zahvat – vrhunska referenca. Stoga, ukoliko imate i vi bilo kakvih problema s kralježnicom ili neki od gore opisanih simptoma, svakako im se javite na adresi Frane Kurelca 2 ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 12 do 20 sati ili pak utorkom i petkom od 8 do 16 sati. Možete rezervirati svoj termin i putem telefona na brojeve 042 557 513 i 091 311 08 22.

Još više o samom Nado centru Varaždin, ali i o brojnim drugim pozitivnim iskustvima onih koji su prošli Nado tretman možete saznati na njihovim internetskim ili službenim Facebook stranicama.