Karate klub Varaždin

Enesu Garibović na velikoj „Super 8-ici“ srebro i 1.500 eura nagrade!

Karate klub Croatia organizator je i domaćin jednog od najpoznatijih europskih karate turnira za mlađe uzraste „Croatia cup“, koji se punih 25 godina u nizu održava u Zagrebu. U sklopu istog već 20 godina (od 1996.) održava se i posebno atraktivan seniorski „Super Eight“ turnir za kojeg organizator šalje pozivnice osmorici vrhunskih europskih boraca, po kriterijima osvojenih medalja na jakoj međunarodnoj sceni, kao i po atraktivnosti samih imena.

Nenad Kovačić
Karate klub Varaždin

Enes Garibović izgubio na EP-u od sjajnog Danca Jonasa Pallesena

Enes Garibović ipak nije uspio do ikoje pobjede u strašnoj konkurenciji Europskog seniorskog prvenstva u francuskom Montpellieru. Na svojem prvom natjecanju u ovoj konkurenciji, 20-godišnji Varaždinac izgubio je od danskog predstavnika Jonasa Pallesena, rezultatom 2:0.

Nenad Kovačić
Karate klub Varaždin

Enes Garibović: Cilj je „skinuti skalp“ nekom od velikih imena svjetskoga karatea

Ne sjećam se kad mi je u 16 godina novinarske karijere bilo tako ugodno raditi neki intervju kao ovog ponedjeljka. S druge je strane stola naime bio 20-godišnji mladić, student druge godine renomiranog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, popularnog zagrebačkog FER-a, usto i – izniman sportaš, seniorski prvak Hrvatske u najpopularnijem i najmasovnijem svjetskom borilačkom sportu – karateu.

Nenad Kovačić
Karate klub Varaždin

Karate klub Varaždin ostvario vrhunske rezultate!

Članovi Karate kluba Varaždin ostvarili su ponovno vrhunske rezultate nastupom i osvajanjem odličja na 17. Memorijalnom karate kupu Zagreb koji je ove subote okupio u Zagrebu čak 451 natjecatelja iz 53 hrvatska kluba. Šestero varaždinskih natjecatelja vratilo se s čak pet medalja, dva zlata te tri bronce.

Martina Ismajlovski