NK Varteks

Narcis Duraković: Tati je i danas Varteks jedini!

Dugo se priprema, u petak se navečer konačno i dogodilo. Narcis Duraković, 21-godišnji sin legende NK Varteksa devedesetih Mesuda Durakovića, trenutačno sa suprugom Ednom živi u njemačkom Rosenheimu (na pola puta od Salzburga do Münchena) te se na proputovanju prema svojem i tatinom Bugojnu sastao s predstavnicima NK Varteksa. „Čašica“ razgovora, podsjetnik na neka dobra stara vremena i Varteksovi pokloni za njega i tatu – službeni dresovi sa svetim, Varteksovim grbom.

Nenad Kovačić
NK Varteks

Rudari susjedima iz Svetog Martina donijeli jesenski naslov

Nakon što su nogometaši Poleta iz Svetog Martina očekivano pobijedili na svojem terenu Slobodu iz Slakovca (3:1), sve su oči po pitanju raspleta borbe za naslov jesenskog prvaka Međužupanijske nogometne lige bile uprte u Varaždin i stadion Varteksa, gdje je gostovao dvostruki viceprvak ove lige zadnje dvije godine, Rudar iz Murskog Središća. Rudari su u konačnici „skratili“ Bumbare za dva boda vrijedna naslova, završilo je 1:1 čime su Polet i Varteks jesen završili s identična 33 boda. Poletovci međutim imaju boju gol razliku (38:12 spram Varteksovih 34:16), a i u međusobnom su dvoboju slavili s minimalnih 1:0 te su tako prvi „presjekli jesensku ciljnu vrpcu“.

Nenad Kovačić
NK Varteks

Varteks je 20 minuta bio jesenski prvak MŽNL

U subotnjem derbiju Međužupanijske nogometne lige trećeplasirana Podravina i drugi na tablici Polet iz Svetog Martina na Muri remizirali su na ludbreškom Gradskom stadionu. U tvrdoj utakmici u kojoj su gosti iz Svetog Martina ipak imali nešto više od igre Podravina je povela 20 minuta prije kraja utakmice golom 17-godišnjeg Davida Premeca.

Nenad Kovačić
NK Varteks

Kerekešove Krtice do suza nasmijale 250 Varteksovih navijač(ic)a

U do posljednjeg mjesta popunjenom prekrasnom domu DVD-a Biškupec, u zajedničkoj organizaciji Kerekesh Teatra i Nogometnoga kluba Varteks, odigrana je fantastična predstava „Krtice“ dobro poznatog i višestruko nagrađivanog varaždinskoga glumca Jana Kerekeša. Više od 250 okupljenih navijača i simpatizera NK Varteksa, ali i stvaralačkoga rada obitelji Kerekeš uživalo je u više od sat vremena urnebesnoga smijeha koje je priredio sjajni Jan u ulozi domara NK Žbunja Štefa Radičkog koji bije tešku bitku s krticama u njegovom omiljenom klubu.

Nenad Kovačić
NK Varteks

Varteks opet preokrenuo od 0:1 do 2:1, Podravina porazom izgubila korak

Nogometaši Varteksa upisali su i osmu pobjedu u nizu u službenim utakmicama! Trijumfalni hod traje još od 28. rujna kad su u kupu protiv Vinice izborili proljetno polufinale s gradskim rivalom Varaždinom, a nakon toga su i u prvenstvu u sedam kola uzeli maksimalan 21 bod, uz ukupnu gol razliku u tih osam pobjeda – 26:6! Za daljnji ostanak na vrhu Međužupanijske nogometne lige Varteks je danas poslijepodne pobijedio prelošku Mladost Komet rezultatom 2:1, a zanimljivo je i da je to već treća utakmica (od četiri posljednje) koju Bumbari dobivaju tim rezultatom te druga uzastopna u kojoj su minus (0:1) preokrenuli u pobjedu (2:1).

Nenad Kovačić