Sportska abeceda

Sportska abeceda i Vitae opet vode klince na „skijaču“

Nakon sjajnog prošlozimskog božićno-novogodišnjeg druženja polaznika sportskih škola Sportska abeceda (Varaždin), Lumen (Varaždin) i Vitae (Čakovec) u Kranjskoj Gori u susjednoj Sloveniji, gdje je 50-ak klinaca predškolske i školske dobi uživalo u osnovama skijanja i igrama na snijegu, a isto tako i u tematskim treninzima i aktivnostima u novoj sportskoj dvorani u blizini skijališta, sličnu priču Sportska abeceda i Vitae organiziraju i ovog prosinca, između Božića i Nove Godine.

Nenad Kovačić
Sportska abeceda

FOTO Sat prirode i društva na otvorenom za male „abecedaše“

U univerzalnoj sportskoj školi „Sportska abeceda“ nebrojeno su puta dosad pokazivali otvorenost sadržaja, kako u različitim sportskim granama tako i izvan samog sporta. Posjećivali su druge klubove (nogomet, karate...), odlazili na rukometne utakmice, zvali na vlastitu olimpijadu male članove najboljeg rukometnog kluba sjeverozapadne Hrvatske GRK Varaždina 1930, organizirali škole plivanja, skijanja, klizanja... Isto tako, svake godine organiziraju i nekoliko zajedničkih druženja djece i roditelja, izlete, posjete zanimljivim destinacijama i sadržajima...

Nenad Kovačić
Sportska abeceda

FOTO Sportska abeceda ugostila na olimpijadi 115 malih sportaša iz Varaždina i Čakovca

Još jedna uspješna, već četvrta u nizu ljetna olimpijada u organizaciji Univerzalne sportske škole „Sportska abeceda“ iz Varaždina održana je na stadionu SC Sloboda. Uz već dobro poznati sastav sudionika – iz spomenute sportske škole i slične čakovečke škole Vitae – ove je godine svoju ekipu imao i Gradski rukometni klub Varaždin 1930.

Nenad Kovačić
Sportska abeceda

Na ljetnoj olimpijadi Sportske abecede gosti i mali Dabrići!

Već četvrtu godinu u nizu Univerzalna sportska škola „Sportska abeceda“ iz Varaždina i jednako profilirana sportska škola „Vitae“ iz Čakovca organiziraju olimpijsko natjecanje za svoje polaznike, dva puta godišnje.

Nenad Kovačić
Sportska abeceda

FOTO Najmlađi varaždinski sportaši učili i abecedu - karatea

Da sportske udruge, klubovi i škole sporta, mogu i međusobno uspješno surađivati ne gledajući jedni druge kao konkurente već kao partnere, na najbolji su način ovih dana pokazali Karate klub Varaždin i Univerzalna sportska škola „Sportska abeceda“, također iz Varaždina.

Nenad Kovačić